Hoppa till innehåll

Nya sjukregler från i morgon. Håll er friska…

oktober 25, 2009

1. Sjukdom är ingen frånvaroorsak.

Läkarintyg accepteras inte längre.
Kan ni ta er till läkaren kan ni ta er till jobbet.

2. Tjänstledighet pga operation.

Beviljas ej. Varje anställd som tänker operera sig skall avstå från denna åtgärd eftersom allt en anställd har, har vi användning för.
Om något avlägsnas sänkes den anställdes värde.
Undantag kan göras förutsatt att lönen sänks i motsvarande grad.

3. Dödsfall.

Eget dödsfall godkännes som frånvaro.
Arbetsgivaren måste dock meddelas två veckor i förväg så att efterträdaren kan läras in.

4. Tandläkarbesök.

Vi anställer hädanefter enbart personer med löständer.
Ni kan använda internposten för att skicka tänderna till lagning istället för att ränna hos tandläkaren.

5. Graviditetsfall.

Absolut förbjudna! På arbetet ska man sitta eller stå med benen i kors. Arbetsgivaren ska se till att preventivmedel finns till hands.

6. Gynekologbesök.

Sätt dig på kopieringsmaskinen ta en kopia och skicka till gynekologen.

7. Vid psykiska problem.

Tänk inte så mycket, arbeta hårdare istället.

MVH: Svenskt näringsliv i sammarbete med försäkringskassa och regering. 😉

R.

From → Uncategorized

54 kommentarer
  1. imsy permalink

    Hahaha! Där träffade du mitt i prick!

  2. himlen är trasig permalink

    Hm, ja, det är elaka regler, hur ser dina ut och hur finansierar du dem?

    • Roger permalink

      Vadå?Ingen sjukfrånvaro betyder ju ingen kostnad. R.

  3. kaoskatta permalink

    Det var ord och inga visor. Bäst är väl med inga tänder alls!

    • Roger permalink

      Fast man kommer ju bara att ha knäcke i personalmatsalen så…;)R.

  4. DragonFaye permalink

    Stor tumme ifrån mig! Välkommen till det Nya Sverige.

  5. Trollan permalink

    Ja, ska det va så ska det va rejält. Varför mesa då?

  6. Andromeda permalink

    Bra med tydliga regeler… 😉

    • Roger permalink

      Folk har ju så många fusk för sig, nu finns det inga oklarheter längre ;)R.

  7. hahaha….tolkar det som du kommer gå till jobbet i morgon;)=))))))))))))))))))

    • Roger permalink

      Det är bäst, man måste föregå med gott exempel ;)R.

  8. lilla m permalink

    *skrattar gott* o så gratulerar vi till den underbara vinsten o undrar liiite försiktigt varför M inget nämner.. hon är ju annars snabb m sådant när det inte går den väg d gick idag:p kramen

  9. Pfft…hade ett kanoninlägg på gång med skillnaden på badbollar och fotbollar…men så långt efter som poolarna ligger nu…så får man ju vara liiite snäll…..och tääänk att de alltid ska behöva sådana massor av övertid för att få tillräckligt med mål…jaja…säsongen är lång…blir nog tid att återkomma till badbollarna vid ett senare tillfälle….Nu ska jag sova så natti natti *kramkram*

    • Roger permalink

      Övertid? det var ju Unitedtid, de obligatoriska fem minuterna de får när de ligger under, alla vet det :)KramR.

  10. Ehh…ja just det …glömde ju…Grattis!!=))))))))))))))

  11. lilla m permalink

    …trodde mer d va ni som fick extra tiden för att försöka komma ikapp:p poolarna var ju redan vinnare efter 90 min;) så det behövdes ingen extra tid där inte för att fixa massa extra mål.. de där extra min som hittas nån annanstans brukar ju annars kallas för ”fergie-tid”;)

    • Roger permalink

      Fergie-tid ja…hahah…såg du att han Ferguson klagat på att domarna brukar bli påverkade av stämningen på Anfield? Som om de inte är på domarna på Old Trafford, där är ju både spelare o coach skogstokiga :)KramenR.

  12. MizzLiz permalink

    Allvarliga saker ska man inte skämta om tycker jag =/….eller förresten det kanske inte var något skämt?

    • Roger permalink

      Man överlever allvarliga saker genom att skämta om dem tycker jag. 😉 Det var väl ett halvskämt med tanke på hur det är idag. Hårda bud för sjuka.R.

  13. De va attan va man kunde vara kaxig …där nerifrån 5:e platsen;)…men passa på …när tillfälle bjuds…kommer inte bli så ofta….och frågan är vem som har gjort flest mål på mest övertid???=))))))))))))))))

    • Roger permalink

      Åjan, vi är snart ikapp o förbi ska u se, nu när badbollar inte är en issue längre, sen går LFC inte vidare i CL och kan fokusera på ligan ;)R.

  14. MizzLiz permalink

    Jag förstod att det var skämt ;-). Lyckades inte lika bra med att skämta tillbaka bara =). Jag menar att man snart inte vet ifall ett inlägg som detta är sant eller inte med tanke på hur illa de sjuka i Sverige behandlas.. Det blir bara värre och värre. Tumme!

    • Roger permalink

      Värre o värre vem som än bestämmer tror jag tyvärr, trist o tragiskt.Tack!R.

  15. Alex Ferguson permalink

    Ehhhum, who is this bloody pool-fan Roger, really!We should hav had a penalty, and we played with the wind in our face all the time. Next time we are going to humiliate your team! 🙂

    • Roger permalink

      FYI Kuyt skulle haft straff när de drog av honom tröjan och du Alex din rödnäsa ser ju ut att alltid ha haft vinden i ansiktet ;)Next time Vidic will be sent off and Torres will score a hat-tric ;)R.

  16. Frk T permalink

    Nu har du piggnat till igen ser jag…… 😉

    • Roger permalink

      Njaä, det känns att det var första arbetsdagen på ett tag idag..trött kille nu men skönt att vara uppe igen :)R.

  17. BeBest permalink

    På den tiden jag fortfarande var abetsför dök de där reglerna upp på mitt jobb. Det var en moderattjej som ville driva med den tidens regering. Sen kom valet och nya trädde till … vi sitter nu där på kopiatorn med byxorna nere.:O)

    • Roger permalink

      Aha, ja om inte verkligheten överträffar dikten så kommer den iaf ifatt så småningom..men..öhm…sitter du på kopiatorn alltså? ;)R.

  18. Sirpa permalink

    Tumme!

  19. BeBest permalink

    JA, jag krämar på för fullt nu!:O)

    • Roger permalink

      Ähm..har inte du lite för mycket mustasch för att gå till gyn?;)R.

  20. Transparent permalink

    Och med S-regeringen skulle det bli så här: 1. Sjukdom är en legitim inkomstkälla.Är du sjuk? Så bra! Då kan du ändå bli självförsörjande och i vissa fall till och med få in mer pengar i månaden än om du skulle arbeta. Här ska det inte märkas om man är sjuk och ligger hemma eller om man är arbetar. 2. Tjänsteledigt pga operation.Beviljas med glädje! Passa på att ta semester också med full ersättning, du kan ju inte rå för att du behöver operera dig. Det ska inte vara någon skillnad på att vara hemma och att arbeta. Lite extra bidrag för sveda och verk också ska du givetvis ha. 3. Dödsfall.Den lön du skulle ha fått om du inte var död och fortfarande arbetade ska istället betalas ut till närstående. 4. Tandläkarbesök.Återigen, alla skäl till frånvaro är giltiga skäl – ta semester här också med full ersättning. Inga karensdagar här inte, ingen skillnad i ersättningsnivå. 5. Graviditetsfall.Ta hur lång semester du vill och självklart ska du, som blivande mamma under graviditet, få extra pengar i bidrag. Det är inte du som ska planera och styra din ekonomi, det är vi, staten, som ska göra det åt dig. 6. Gynekologbesök.Gäller samma sak här, ta det lungt, stressa inte och bekymra dig inte om förlorad inkomst – det kommer inte bli någon skillnad, vi åt vänster gillar inte att det lönar sig att arbeta. En sak dock, med tanke på att vi är idiotfeminister, så är det bara gynekologbesök som ses som giltig frånvaro – män får gå till sina urologer efter arbetstid. 7. Vid psykiska problem.Har du inte lyssnat? Alla skäl är giltiga skäl! Eller egentligen, strunta i det här med att jobba, det behöver du inte – du ska få en massa pengar ändå. Vi kallar det medborgarlön. Här åt vänster om skalan värderar vi ineffektivitet och lättja – fan, vi uppmanar faktiskt till det.Så roligt var det att göra en karikatyr. 🙂

    • Roger permalink

      AhA! Transparent visar en humoristisk sida? ;)Synd bara att S-regeringen redan börja montera ner hela klabbet och var på god väg mot reglerna i mitt inlägg innan vår nuvarande kom till. R.

  21. kettu permalink

    Ja vi får väl fan se hur det blir med den saken !

  22. AOSTC permalink

    Jag utförsäkras och ska till Arbetsförmedlingen i januari fast jag är sjuk. Om jag inte infinner mig där får jag inget aktivitetsstöd som man tydligen ska få, då måste jag gå till Socialen.Om jag bryter ihop på Arbetsförmedlingen, och risken är ganska hög, vad händer då? Jo, Socialen.Om jag är medvetslös? Jo, då kan någon rulla dit en i en barnvagn.Psykisk ohälsa..ja, man kanske kan få bli lobotomerad?För nu ska ALLA vara med. Ingen ska vara utanför. Utanför VAD?!

    • Roger permalink

      Utanför dörren? Det är inte bara vädret som kyler ner människor i landet nuförtiden…tyvärr.R.

  23. Man kanske går och spänner sig så mycket, för att inte bli sjuk,så man blir sjuk.

  24. Sannalivet permalink

    Det här var riktigt roligt ! Bra jobbat ??!!Nytt begrepp: arbetsoförmögen ?? Trevligt att ha hittat hit

  25. Agnetha permalink

    Klockrent ! Tumme !Så, ursäkta, jäkla bra. Hur ska jag sluta vara sjuk nu då ?Är liksom redan skakis över framtiden, värre än vilken Halloween som helst.Ha en fortsatt bra dag !

  26. filibustern permalink

    Ha ha!

  27. Lindalou permalink

    Hahaha, herregud. Första regeln stannade jag upp vid. Jag trodde det var ”pau rekktet” och förstod verkligen inte hur borgarna tänkt nu hehe. Inget förvånar längre liksom. Klar tumme!

    • Roger permalink

      Hahaha..jamen du vet verkligheten vs dikten, snart är de nog ifatt…;)R.

  28. :)))) permalink

    Jag är aldrig sjuk. Slog ut tänderna med en hammare när jag var 16-år.Folk måste räta på ryggen och kämpa på istället för att gnälla.Tänk hur jävligt de hade det på 1400-talet. När ni har tänkt det och fördjupat er i ämnet så kommer ni att bli mer arbetssamma och må mycket bättre. Hurra! Hurra!

Lämna en kommentar